DR. HAUSCHKA

Duurzaamheid heel concreet

Duurzaamheid is bij ons geen begrip, maar is onmisbaar voor de kwaliteit van al onze producten en dus een alledaags gegeven.

  • Onze grondstoffen zijn bijna uitsluitend afkomstig van gecontroleerde biologische teelt, biologisch-dynamische teelt of van Fair Trade projecten.
  • Wij denken en werken in gesloten kringlopen – bijvoorbeeld bij de watervoorziening, bij recyclebaar verpakkingsmateriaal en bij compostafval na een productieproces.
  • Wij ontzien hulpbronnen waar mogelijk: we gebruiken gecertificeerde groene stroom, doen aan warmteterugwinning en maken gebruik van de temperatuur van de aarde voor de klimaatregeling.

De aarde moet worden beschouwd als een complex organisme, waarin diverse kringlopen door elkaar heen lopen en een systeem vormen. Dit systeem kan echter alleen voort blijven bestaan, wanneer de mens hier verantwoord mee omgaat.

Wij hebben de natuur hard nodig, maar de natuur kan ook van ons profiteren: toen wij in 1955 onze tuin met heilzame planten aanlegden, bestond het terrein uit een drassig grasland met zware kleigrond. Vandaag de dag groeien in deze biologisch-dynamische tuin kostbare heilzame planten. Dit stukje aarde leert ons steeds weer opnieuw hoe we duurzaam met de natuur kunnen omgaan.

 

MADEROTHERAPIE

Maderotherapie is een behandeling die gebruik maakt van anatomisch gevormde houten instrumenten om de lichaamscontouren te verbeteren door vetcellen af te breken.

De massage wordt gedaan door middel van het veelvuldig herhalen van bewegingen met diverse houten ’tools’, massage grepen en essentiële oliën.

Door het gebruik van de houten ’tools’ wordt het lymfesysteem geactiveerd om afvalstoffen en vet af te voeren.

De cellulitis valt uiteen in kleine deeltjes en hierdoor verdwijnt de zogenaamde sinaasappelhuid.

Deze therapie verwijdert zowel de oppervlakkige als de dieperliggende cellulitis.

Na 5 behandelingen zie je resultaat, maar voor het beste resultaat adviseren wij 10 tot 15 behandelingen

Doel: Detoxen het afbreken van vetcellen en het tonen van het lichaam.